Фінансовий механізм інноваційного розвитку економіки - Галушко, О. С. (Видавництво НГУ, 2012)
Інноваційний розвиток є необхідною забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної економіки в умовах глобалізації. Разом з тим порівняльний аналіз вітчизняної економіки та економіки розвинених країн свідчить про те, що продуктивності праці в усіх галузях вітчизняної економіки більш ніж у шість разів є нижчою за продуктивність праці у розвинених країнах. Таке становище не дозволяє Україні ефективно інтегруватися у світову економіку, що, до речі, часто використовувалося і використовується противниками інтеграції України у прогресивні економічні об’єднання (СОТ, ЄС і т.д.).
Keywords: фінансовий механізм; інноваційний розвиток