Математичне програмування - Демиденко, М. А. (Видавництво НГУ, 2019)
Викладено основи математичного програмування − науки, що займається оптимізаційними методами, які слугують кількісним обґрунтуванням оптимальних управлінських рішень в економіці. Розглянуто основні поняття і методологічні принципи математичного програмування, математичні методи оптимізації (лінійне, дробово-лінійне, цілочислове, нелінійне, динамічне програмування). Матеріал викладено на порівняно елементарному рівні, доступному студентам, які знайомі з курсом математики для економістів. Методи, що розглядаються в посібнику, ілюструються великою кількістю прикладів. Посібник має на меті навчити студентів застосовувати математику та обчислювальну техніку для обґрунтування оптимальних економічних рішень.
Keywords: математичне програмування; лінійне програмування; динамічне програмування