Експериментальні дослідження міцності оболонки гумотросового каната - Колосов, Д. Л.; Танцура, Г. І. (Видавництво НГУ, 2014)
Наведено аналіз результатів експериментальних досліджень плоских гумотросових канатів на продавлювання тросів на барабані підйомної машини та на передачу дотичного навантаження гумовою оболонкою каната.

An analysis of experimental results of the flat rubber-rope cables press on a drum of the hoist machine and transmission of the shearing load by rubber-rope shell is presented.
Experimental analysis of the strength of rubber-rope cable shell
Keywords: гумотросовий канат; барабан підйомної машини; експериментальні дослідження; гумова оболонка; міцність; rubber-rope cable; drum of the hoist machine; experimental analysis; rubber shell; strength