Показників лісонасаджень обухівського лісництва ДП «Дніпровський лісгосп» - Марагулян, М. З.; Ловинська, В. М. (НТУ ДП, 2022)
В умовах науково-технічного прогресу і інтенсивного зростання чисельності населення значення лісових біогеоценозів переростає звичні економічні рамки і набуває масштабів одного з найголовніших компоннентів біосфери всеосяжного біохімічного та екологічного характеру. З кожим роком збереження і підтримка біосферних функцій лісу набуває все більшого практичного змісту. Вирішення складної задачі щодо підвищення продуктивності та поліпшення якісного складу лісових насаджень, зокрема, у зоні Степового Придніпров’я, є одним із пріоритетних напрямків. З метою створення системи прогнозування росту лісів, встановлення динамічних тенденцій варіювання біометричних параметрів лісотвірних видів визначається як ключове завдання у сфері лісового господарства Дніпропетровської області.
Keywords: лісонасадження; лісництво