Вплив розвитку цифрової економіки та фінансових технологій на досягнення цілей сталого розвитку - Мусаєва, Н. М. (My University, 2023)
На Саміті ООН в 2015 році в Нью-Йорку було затверджено документ про «Перетворення нашого світу: порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року». Цей документ забезпечує спільний план миру та процвітання, що відповідає потребам сьогодення без шкоди для здатності майбутніх поколінь задовольняти власні потреби. Його основою є 17 Цілей сталого розвитку. Подолання бідності та інших нестатків має йти разом зі стратегіями, які покращують здоров’я та освіту, зменшують нерівність і стимулюють економічне зростання – і все це одночасно з боротьбою зі зміною клімату та працею над збереженням океанів і лісів[1]. Україна, яка є країною-членом ООН, приєдналась до глобальної ініціативи.
Keywords: цифрова трансформація; екологічні інвестиції; зелена економіка