Проблеми європеїзації системи судового адміністрування в Україні в контексті угоди про асоціацію - Бєлова, А. С.; Гончарук, Н. Т. (НТУ ДП, 2024)
В сучасних надскладних умовах державного розвитку та виконання європейських домовленостей у сфері юстиції ефективна діяльність апарату суду набуває особливо важливого значення для кожного конкретного суду та судової системи України в цілому. Водночас, розроблені та схвалені згідно із підпунктами 2.1.4.5.2 – 2.1.4.5.5 очікуваного стратегічного результату 2.1.4.5 проблеми 2.1.4 підрозділу 2.1 розділу 2 заходів з виконання Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2023 № 220 [1], робочою групою, утвореною в Державній судовій адміністрації України на підставі наказу від 14.08.2023 №384, проекти нормативів кадрового, матеріально-технічного та фінансового забезпечення судів, складовою частиною яких є Приклади структур місцевих і апеляційних судів (до проекту нормативу кадрового забезпечення судів), не повною мірою враховують сучасний стан організаційно-функціонального та кадрового забезпечення діяльності апарату суду.
Keywords: європеїзація; судове адміністрування; судова влада