Проектування двоступеневих редукторів з використанням САПР КОМПАС - Проців, В. В.; Зіборов, К, А.; Бас, К. М. (Видавництво ДВНЗ "НГУ", 2013)
Розглянуто методи проектування двоступеневих зубчастих редукторів з використанням традиційних розрахункових і сучасних засобів, зокрема комп’ютерної програми тривимірного моделювання КОМПАС компанії АСКОН. Розглянуто теорію та практику геометричних й об-числювальних побудов деталей машин і механізмів, що дає можливість створювати їх три-вимірні зображення. При цьому особливу увагу приділено розв’язуванню задач для закріп-лення теоретичних тем дисципліни “Деталі машин і підйомно-транспортне обладнання”. З’ясовано суть методики переходу від тривимірних моделей до робочих креслеників деталей, складальних одиниць і вузлів. Викладено правила оформлення текстових і графічних доку-ментів згідно з ЄСКД і держстандартами України. Мета посібника – інформаційно-методичне забезпечення самостійної роботи сту-дентів при виконанні курсового проекту (або курсової роботи), а також під час підготовки до контрольних заходів з нормативної дисципліни «Деталі машин і підйомно-транспортне обладнання». Навчальний посібник адресовано студентам напряму підготовки 6.07010601 Автомобільний транспорт, які опановують дану дисципліну, а також інженерно-технічним працівникам і проектантам машинобудівних підприємств.
Keywords: Державний вищий навчальний заклад «Національний гірничий університет»; Государственное высшее учебное заведение «Национальный горный университет»; ДВНЗ «НГУ»; САПР КОМПАС; двоступеневий редуктор; двухступенчатый редуктор; зубчатая передача; зубчаста передача; курсовой проект; моделювання; моделирование; проектування; проектирование