Невизначеності та ризики розробки осушених родовищ - Колчев К. М. (НТУ "ДП", 2025)
Для виконання завдання використано комплексний підхід досліджень, що включає емпіричний метод дослідження у тому числі опис осушених родовищ торфу, площі осушеного родовища наданого в користування з метою видобування корисної копалини, вимірювання потужності покладу за допомогою опробування; теоретичний метод дослідження (аналіз, синтез, абстрагування, узагальнення, порівняння, класифікація) фондової геологічної інформації на момент затвердження запасів торфу та існуючого стану покладів, а також методи статистичної обробки та відображення проаналізованої інформації проведених лабораторних досліджень та польових опробувань. To fulfil the task, an integrated research approach was used, including an empirical research method including a description of the area of drained peat deposits, the area of the drained deposit provided for use for the purpose of peat extraction, and measurements of the deposit thickness by means of sampling; theoretical method of research (analysis, synthesis, abstraction, generalisation, comparison, classification) of stock geological information at the time of approval of peat reserves and the existing state of deposits, as well as methods of statistical processing and display of analysed information of laboratory studies and field tests.
Uncertainties and risks of drained peat deposits mining
Keywords: ризики гірничовидобувної промисловості; торф; осушені родовища; геологічний ризик; якісні характеристики; mining industry risks; peat; drained deposits; geological risk