Освоєння критичної мінеральної сировини із залізорудних родовищ в Україні - Адамова, В. О.; Ложніков, О. В. (My University, 2023)
Сучасний технологічний прогрес неможливий без залучення істотних обсягів корисних копалин. З розвитком енергоощадних технологій та відновлювальних джерел енергії особлива увага в світі приділяється критичній мінеральній сировині. Тому переход людства до сталого розвитку в значній мірі залежить від безперебійного постачання цієї сировини до споживачів. Вилучення критичної мінеральної сировини може відбуватись з різних родовищ і рудопроявів, що знаходяться на території нашої країни. Особливої уваги заслуговують залізорудні родовища, які окрім вмісту заліза можуть бути джерелом значної кількості критичних мінералів.
Keywords: критична мінеральна сировина; залізорудне родовище