Формування напряму створення енергозберігаючого засобу гальмування уклонних стрічкових конвеєрів - Бобришов, О. О.; Ширін, Л. Н. (НТУ ДП, 2023)
Гірничодобувна промисловість є основою розвитку виробництва металів, палива, будівельних матеріалів, хімічної сировини. Стрічкові конвеєри використовуються на шахтах, рудниках, кар'єрах, збагачувальних фабриках, теплових електростанціях, металургійних та хімічних підприємствах для доставки видобутих корисних копалин та інших матеріалів. Відомо, що у вітчизняних підземних гірничодобувних підприємствах найбільшу кількість конвеєрів встановлено в похилих виробках з кутами нахилів від 7º до 16º і становить 89% від загальної кількості
Keywords: гірничодобувна промисловість; стрічковий конвеєр; збагачувальна фабрика