Народнопісенна творчість колективу «Знахідка» - Вергуленко, Г. С.; Пінчук, В. В. (НТУ ДП, 2022)
Важливою складовою українського народу завжди була й залишається народна пісня, адже саме вона є духовним надбанням наших пращурів. Пісні допомагають підтримувати духовні зв’язки з минулим, пам’ятати, хто ми, хто наші предки. Сьогодні фольклорні колективи і є носіями нематеріальної культурної спадщини України, вони дають їй життєдайну силу для збереження генетичного коду нації. На щастя, у нашому місті є фольклорний колектив «Знахідка», який виконує переважно козацькі пісні, а вони в 2016 році міжнародна організація ЮНЕСКО занесла до списку елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребують негайної охорони.
Keywords: народнопісенна творчість; колектив «Знахідка»; народна пісня