ОБРОБКА СИГНАЛІВ АПАРАТУ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ДІАГНОСТИКИ - Туманова, Д.Ю.; Тарасова, В.Г. (ДВНЗ "НГУ" ТОВ "САЛВЕЙ", 2013)
В даній роботі розглядаються особливості використання доплерівського сканування мітральної регуляції апаратом УЗД для виявлення та аналізу патології мітрального клапана, що супроводжується мітральною недостатністю. Для досягнення поставленої мети запропонований метод кольорового доплерівського сканування, оскільки воно володіє високою чутливістю, і його проведення не вимагає багато часу. Обраний у роботі підхід дає інформацію про мітральну регургітацію в реальному масштабі часу та по чутливості наближається до рентгеноконтрастної вентрикулографії.