Удосконалення методологічних підходів до оцінки та прогнозування змін стану довкілля внаслідок воєнних дій - Ломазов, П. К.; Павличенко, А. В. (My University, 2024)
Проаналізовано будову ракетного обладнання, конструкцію та вміст хімічних речовин, наслідків на здоров’я. Оцінено потенційну динаміку надходження шкідливих речовин в атмосферу від падіння ракет, їх вибуху за різних умов. Проаналізовано види джерел забруднення, що виникають внаслідок воєнних дій.

The structure of missile equipment, the design and content of chemicals, and health effects were analyzed. The potential dynamics of harmful substances entering the atmosphere from rocket fall and explosion under different conditions was estimated. The types of pollution sources arising from military operations are analyzed.
Improvement of methodological approaches to the assessment and forecasting of changes in the environmental condition as a consequence of military actions
Keywords: атмосферне повітря; ракетні вибухи; викиди шкідливих речовин; індекс якості повітря; індекс забруднення атмосфери; здоров’я населення; atmospheric air; rocket explosions; emissions of harmful substances; air quality index; atmospheric pollution index; public health