Шляхи збереження книжкових пам'яток ХІХ – початку ХХ століття у центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна - Штан, Г. В. (My University, 2015)
Розглянуто особливості процесу збереження фондів книжкових пам'яток XIX – початку XX століття у Центральній науковій бібліотеці ХНУ імені В. Н. Каразіна. Подано короткий екскурс в історію ЦНБ ХНУ та сучасний стан бібліотеки. Звернено увагу на необхідність використання електронних ресурсів у сучасній бібліотеці з метою залучення нових читачів. Акцентовано на напрямках діяльності зі збереження фондів – поцифруванні та зберіганні у електронному архіві ЦНБ eScriptorium

The article describes the features of collection conservation of 19th and early 20th century in the Central Scientific Library of Karazin Kharkiv National University. CSl brief history and current situation are described. Attention is drawn to the requirement for the use of electronic resources in modern library to attract new readers. The research has emphasised the course of action, namely digitization and preservation of information in CSL eScriptorium.
Ways of preservation of old printings from the 19th and early 20th century in central scientific library of Karazin Kharkiv national university
Keywords: інвентаризація бібліотечних фондів; инвентеризация библиотечных фондов; Харьковский национальный университет им. В. Н. Каразина; харківський університет ім. В. Н. Каразина; збереження фондів; сохранность фондов; электронный архив; електронний архів; library; collection preservation; digitization; electronic archive; inventarisation