Петрографические разновидности алмазоносных кимберлитов трубки Лорелей (Ангола) - Рузина, М. В.; Вунда, Т. М.; Вавриш, Н. Г.; Терешкова, О. А. (My University, 2013)
Наведені результати досліджень мінералого-петрографічного складу і типоморфізму алмазів кімберлітової трубки Лорелей (Ангола). Встановлено, що кімберлітове тіло складено автолітовими кімберлітовими брекчіями, масивними кімберлітами, ксенолітами горнблендитів, габбро і кристалосланців. Кристали алмазів, які встановлені в кімберлітах, представлені переважно ромбододекаедрами.

Data are qiven about results of mineralogic-petrographical composition and typomophism of diamands from kimberlite tube Loreley (Angola). It is substaitiated that kimberlite tube consists of massive kimberlite, avtolite breccia, relicts of gornblendites, gabbro and shists. The crystals of diamonds from kimberlites are presented by rombododecaedres.
Keywords: минералого-петрографический состав; мінералого-петрографічний склад; алмазоносный кимберлит; алмазоносний кімберліт