Фактори технологічного розвитку Китаю - Лазарєв Д. І. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розкрито сутність технологічного розвитку, проаналізовано підходи міжнародних організацій до його оцінювання, виокремлено сучасні тенденції світового технологічного розвитку за останні 10–20 років, встановлено специфіку технологічного розвитку КНР і визначено напрями його адаптації в Україні в умовах післявоєнної відбудови та євроінтеграції. The qualification work reveals the essence of technological development, analyzes the approaches of international organizations to its assessment, identifies modern trends in global technological development over the past 10–20 years, establishes the specifics of technological development in the PRC and determines the directions of its adaptation in Ukraine in the conditions of post-war reconstruction and European integration
Keywords: технологічний розвиток; китай; україна; інноваційна політика; нддкр; кластери; індустріальні парки; технопарки; високотехнологічний експорт; трансфер технологій; цифрова трансформація; штучний інтелект; післявоєнна відбудова.; technological development; china; ukraine; innovation policy; r&d; clusters; industrial parks; technoparks; high-tech export; technology transfer; digital transformation; artificial intelligence; post-war reconstruction.