Визначення початкового дефекту матеріалу при розрахунках циклічної довговічності - Цибаньов Георгій (НТУ "ДП", 2025)
Експоненціальна залежність для опису роста тріщини втоми застосована для визначення початкового дефекту матеріалів при розрахунках багатоциклової довговічності. Для цього використано експериментальні дані для побудови кривої втоми і розрахункова лінія Френча. На прикладі сталі 34CrMo4 показано зміну рівня початкового дефекту у залежності від амплітуди напружень, що пов’язано з особливостями формування субструктури за дії напружень різного рівня
Keywords: крива втоми; стадії втомного пошкодження; лінія Френча; мікроструктура