Типи стратегій управління людським капіталом підприємств - Волошина, С. В.; Литвиненко, Е. О. (Видавництво НГУ, 2012)
Перехід України до економіки знань, яка ґрунтується на концепції людського капіталу, потребує обґрунтування механізму управління людським капіталом підприємств. У довгостроковому періоді такий механізм має базуватися на ідентифікації типу стратегії управління людським капіталом, що відбувається за цілями перспективного розвитку підприємства (змістом загальної стратегії) та очікуваною зміною критеріальних показників. Останні відбираються як найбільш значущі із збалансованої системи оцінювання людського капіталу.
Keywords: життєвий цикл підприємства; людський капітал