Реінжиніринг бізнес-процесів як сучасний підхід управління стратегічними змінами на промисловому підприємстві - Бондаренко Л. А.; Ваніфатова В. О. (НТУ "ДП", 2023)
Результати дослідження. Узагальнено основні теоретичні підходи до оцінки основних засобів. Визначено показники, які характеризують стан управління основними засобами, та об’єднано їх за наступними групами: наявність у підприємства основних засобів, технічна оцінка працездатності основних засобів, інтенсивність руху основних засобів, застосування та оцінка активної частини основних засобів, доцільність та ефективне застосування основних засобів, показники, які використовуються в управлінській діяльності. Висвітлено основну мету та завдання щодо ефективності управління основними засобами на промисловому підприємстві за трьома рівнями: стратегічні зміни, тактичні та операційні зміни. Results. The main theoretical approaches to the evaluation of fixed assets are summarized and indicators characterizing the status of fixed asset management are defined, which can be divided into the following groups: availability of fixed assets at an enterprise; technical assessment of the efficiency of fixed assets; intensity of movement of fixed assets; use and evaluation of the active part of fixed assets; expediency and efficient use of fixed assets; indicators used in management activities. The main purpose and tasks of the efficiency of fixed assets management at an industrial enterprise at three levels are highlighted: strategic changes, tactical and operational changes, respectively.
Business process reengineering as a modern approach to managing strategic changes at an industrial enterprise
Keywords: основні засоби; управління; підходи до управління; функції управління; інструменти управління; реінжиніринг; fixed assets; management; management approaches; management functions; management tools; reengineering