Розрахунок ефективності іоного обміну для отримання ультрачистої води - Мозоляк К. Є. (: НТУ «ДП», 2024)
Згідно з даними Національної доповіді про якість питної води та стан питного водопостачання в Україні у 2023 р. майже 80 % населення України забезпечується питною водою з поверхневих джерел, але якість поверхневих вод залишається незадовільною. Для вирішення проблем поліпшення якості питної води впроваджуються сучасні системи водопідготовки з використанням нового устаткування з механічної та фізико-хімічної очистки, за допомогою яких можна вловлювати більш широкий спектр забруднювачів водойм, зокрема органічні колоїдні домішки, та забезпечувати якість питної води згідно з чинними стандартами.
Keywords: іоний обмін; ультрачиста вода