Міжінституційна координація та комунікація щодо реалізації державної політики у сфері позашкільної освіти - Гладков, К. Ю.; Бородін, Є. І. (НТУ ДП, 2023)
Чинним законодавством України визначено рівні освіти, які можуть здобуватись одночасно з позашкільною освітою, напрями та типи закладів, за якими надаються відповіді послуги. Управління закладами позашкільної освіти та організаційно-методичне забезпечення їх діяльності здійснюється різними за підпорядкуванням та сектором діяльності органами державної влади та місцевого самоврядування (як виключення такі органи можуть бути об’єднані в один з відповідними структурними підрозділами). Це викликано тим, що заклади позашкільної освіти, які надають послуги спеціалізованої освіти за мистецьким, фізкультурно-спортивним або спортивним напрямами, віднесено до сфери підпорядкування систем культури (мистецькі школи) та фізкультури і спорту (дитячо-юнацькі спортивні школи).
Keywords: міжінституційна координація; державна політика; позашкільна освіта