Оцінка міцносних властивостей грунтових дамб методом природного імпульсного електромагнітного поля Землі - Орлінська, О. В.; Пікареня, Д. С.; Максимова, Н. М.; Гапіч, Г. В.; Іщенко, В. М. (My University, 2012)
Приведены результаты опытно-методических работ методом естественного импульсногоэлектромагнитного поля Земли на 4 грунтовых дамбах в Синельниковском районе Днепропетровской области. Доказана эффективность применения метода для оценки прочностныхсвойств грунтовых дамб.

Наведені результати дослідно-методичних робіт методом природного імпульсного електромагнітного поля Землі на 4 ґрунтових дамбах Синельниківського району Дніпропетровської області. Доказана ефективність застосування методу для оцінки міцностних властивостей ґрунтових дамб.

There are results of experimental and methodology field works approach of natural momentum of the electromagnetic field of Earth on the four groundwater dams, which situated in Sinel’nikovsky district of the Dnepropetrovsk region. The efficiency of using this groundwater dams is proved.
Keywords: дамба зямляная; імпульсне електромагнітне поле; міцнісна властивість; прочностное свойство