Асиметрична інформація як основа інноваційного підходу до маркетингового формування інноваційного потенціалу - Пістунов, І. М. (Видавництво НГУ, 2007)
Важливою причиною зниження інтенсивності конкуренції і придбання монопольної влади на ринках служить неповнота і асиметричність інформації. Інформація є одним з важливих типів економічних ресурсів. Кожному економічному агенту доступний лише обмежений масив інформації. Неповнота інформації є неодмінною ознакою економічного життя. Велика або менша неповнота інформації може впливати на умови і особливості функціонування ринків, створюючи додаткові трансакционні витрати для економічних агентів.
Keywords: асиметрична інформація; несприятливий відбір; інноваційний потенціал