До питання про заснування та локалізацію населених пунктів П’ятихатщини - Жук, О.С. (My University, 2008)
Книга “Топонімія Дніпропетровщини” присвячена поясненню походження географічних назв Дніпропетровщини і включає в себе не тільки виникнення назв населених пунктів усіх районів Дніпропетровської області, а й назви багатьох курганів, водоймищ (гідронімів), лісів, природоохоронних об’єктів і т. ін. Висновки авторів стосовно деяких історичних фактів, дат заснування окремих населених пунктів, походження назв заслуговують певних коментарів. Будучи родом з П’ятихатщини, я, звичайно відкрив розділ “П’ятихатський район” і знайшов декілька невідповідностей. Можливо, і не помітив би їх, але ще зі школи вивчаю історію сіл П’ятихатського району. Щоб читач мав уявлення про цю книгу, хочу далі навести ті твердження, які на нашу думку, є не дуже вірними.
Keywords: П’ятихатщина; краєзнавство; Топонімія Дніпропетровщини