Факторний аналіз індикаторів енергетичної безпеки регіону - Розен, В. П.; Мильніченко, С. М. (НГУ, 2012)
Запропоновано підхід до виявлення структури індикаторів, що впливають на енергетичну безпеку регіону, та сформовано узагальнюючі фактори на основі відібраних інформативних індикаторів, які забезпечують можливість аналізу енергетичної безпеки регіону. Вступ. Дослідження проблем національної безпеки і таких її складових як енергетична безпека та енергетична незалежність зумовлена практичними завданнями реформування української економіки, необхідністю вироблення сучасної політики забезпечення національної безпеки, яка відповідала б життєво важливим інтересам держави, суспільства та громадян країни та враховувала нові світові реалії.
Keywords: індикатор; енергетична безпека; енергетична політика Україна; національна безпека; паливно-енергетичний комплекс