МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТА УКРАЇНСЬКИХ ІСТОРИЧНО-АНТРОПОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ: ГЕНЕЗА ТА РОЗВИТОК - АЙТОВ, С.Ш. (Гуманітарний журнал, 2010)
Аналізуються когнітивні особливості ґенези та динаміки європейської та української історичної антропології.

Genesis and dynamics features of European and Ukrainian historical anthropology is analyzed.
Keywords: історична антропологія, методологічні підходи, когнітивні чинники, пізнавальний напрямок, історичне пізнання. historical anthropology, methodological approaches, cognitive factors, cognitive direction, historical cognition.