Громадський контроль щодо запобігання корупційним ризикам у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно - Мачуський, О. М. (НТУ ДП, 2023)
Одним із видів контролю під час надання публічних послуг щодо запобігання корупційним ризикам у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно є громадський контроль. Даний контроль здійснюється об’єднаннями громадян та самими громадянами. Він є важливою формою реалізації демократії і способом залучення населення до управління суспільством та державою. Відповідно до ст. 38 Конституції України громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами. Дана конституційна норма передбачає як у теоретичному, так і в практичному контексті громадський контроль за органами державної та місцевої влади.
Keywords: громадський контроль; запобігання корупційним ризикам; сфера державної реєстрації речових прав; нерухоме майно