Методичні засади формування інвестиційної привабливості підприємства - Довбня, С. Б.; Охлопкова, Т. Л. (ЕкономІчний вісник, 2007)
Запропонована комплексна методика оцінки інвестиційної привабливості підприємства, яка враховує потенційні можливості об’єкта інвестування щодо генерування прибутку на вкладені кошти, а також ризики, які при цьому виникають. Дає можливість об’єктивно оцінити інвестиційну привабливість конкретного підприємства та виконати зіставлення різних об’єктів.

The complex methodical of an estimation of investment attractiveness of the enterprise is offered which takes into account potential opportunities of object of investment concerning formation of the profit on the enclosed means, and also the risks, which thus arise. Enables objectively to estimate investment attractiveness of the concrete enterprise and to execute comparison of various objects.
Keywords: економіка підприємства; інвестиційна привабливість підприємства; ризик