Встановлення умов вугленакопичення і основних параметрів розробки буровугільних родовищ над сольовими штоками - Дриженко, А. Ю.; Сафронов, І. Л.; Стецюк, В. І. (My University, 2012)
Досліджені закономірності вугленакопичення у кайнозойських покладах сольових штоків. Довивчені геологічні та інженерно-технічні особливості Бантишевського, Степківського і Берекського родовищ бурого вугілля. Встановлені їх геологічні будови, вугленосність та якість, загальні запаси і промислове значення. Обґрунтовані виробнича потужність кар’єрів і черга введення їх до експлуатації.
Keywords: буроугольное месторождение; буровугільне родовище; вугленакопичення; угленакопление; параметры разработки; параметри розробки; Степківське родовище; Берекське родовище; Бантишевське родовище