Ефективність управління відходами як складова системи національної екологічної безпеки - Кононученко, І. М. (My University, 2023)
Відповідно до ч. 2 ст. 17 Закону України «Про управління відходами» встановлюється коло обов’язків суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язується із утворенням відходів. Відсутність дієвих організаційно-правових заходів унеможливлює впровадження та фактичну реалізацію національної стратегії поводження із відходами, що створює загрози національній екологічній безпеці та вимагає впровадження суттєвих змін у процеси фінансування діяльності із утилізації та переробки відходів.
Keywords: національна стратегія поводження із відходами; організаційно-правові заходи