Підвищення ефективності експлуатаціїї підйомної установки - Чевдар, О. В.; Ільїна, І. С. (НТУ ДП, 2022)
Транспортування корисних копалин відбувається у підйомній посудині, яка називається скіп. Скіп підвішений на підйомному канаті, який намотується на барабан. Обертання барабана здійснюється від електродвигуна через редуктор. Підйомний канат від барабана до скіпа проходить через копрові шківи. Корисні копалини з підземного бункера автоматично завантажуються в скіп через дозатор. розвантажувальними кривими.
Keywords: підйомна установка; експлуатація