Інститут розвитку громади в механізмі взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості - Хохба, О. Т.; Трещов, М. М. (НТУ ДП, 2021)
Формування мережі управлінських відносин органів місцевого самоврядування та громадськості, посилення рівня залучення останніх у процеси розвитку території вимагає удосконалення інституційного забезпечення означених процесів. Одним із таких складників можуть виступати інститути розвитку громад (міст, об’єднаних територіальних громад). Інститут розвитку громади створюється як аналітичний центр, діяльність якого спрямована на організаційну, ресурсну та проектну підтримку сталого місцевого розвитку, згідно з новітніми тенденціями та з урахуванням потреб громади.
Keywords: місцеве самоврядування; громадськість; Інститут розвитку громади