Залежність родючості ґрунтів від їх фізичних властивостей - Вишневська, К. Є.; Горбань, В. А. (НТУ ДП, 2022)
Як відомо, під родючістю ґрунту розуміють здатність його задовольняти потреби рослин в елементах живлення, воді, забезпечувати їх достатньою кількістю повітря, тепла. При цьому фізичні властивості ґрунтів та фізичні процеси, які в них відбуваються, є одним із найважливіших факторів створення умов ґрунтової родючості.
Keywords: родючість ґрунту; елемент живлення; фізичні властивості ґрунтів; найважливіші фактори створення умов ґрунтової родючості