Визначення ризику виникнення аварійних ситуацій на вугільній шахті із застосуванням економіко-математичних підходів - Чуріканова, О. Ю. (НГУ, 2012)
Проблема передбачення ризику виникнення аварій на вугільних шахтах і на сьогодні залишається дуже гострою. В умовах обмежених фінансових ресурсів на вуглевидобувному підприємстві дуже важливо найбільшу увагу, з точки зору виділення коштів, приділяти найбільш нестабільним ланкам, на яких виникнення аварійних ситуацій має велику ступінь ймовірності. Економіко- математичне моделювання ризиків аварійності на вугільних шахтах покликане мінімізувати кількість та важкість аварій на кожній окремій шахті за рахунок їх прогнозування та застосування необхідних заходів безпеки.
Keywords: визначення ризику; определение риска; виникнення аварійних ситуацій; возникновение аварийных ситуаций; вугільна шахта; угольная шахта; економіко-математичний підхід; экономико-математический подход