Реалізація іноземцями права на місцеве самоврядування: досвід ЄС для України - Шумляєва, Ірина Дамирівна (My University, 2020)
Розглядаються проблеми участі іноземних громадян у вирішенні питань місцевого значення в Україні. Аналізуються акти інституцій ЄС щодо прав та можливостей участі іноземців у місцевому управлінському житті. Наведено приклади окремих країн ЄС щодо розширення можливостей участі іноземців у реалізації своїх інтересів на місцевому рівні.
Keywords: місцеве самоврядування; європейський досвід; державне управління