Особливості обладнання вибою свердловини - Новіков, Андрій Дмитрович; Пащенко, Олександр Анатолійович (НТУ ДП, 2023)
Під час буріння проліт проходить чимало пластів, кожен із яких має свої особливі вимоги. Види вибоїв свердловин також сильно відрізняються і залежать від того, який саме продукт потрібно витягти. Дані ділянки мають свої особливості пристрою та використовуваних функціональних елементів. Нафтова свердловина проходить через кілька пластів різних ґрунтів, кожен з яких має свої експлуатаційні особливості. Весь проліт можна розділити на складові, які нерідко взаємопов'язані з навколишнім грунтом.
Keywords: нафтова свердловина; гирло; стінка; ствол; забій; експлуатаційна колона