Теософія та екологічна свідомість - Бішефф, Моріс (Видавництво НТУ «ДП», 2020)
Теософія як Божественна наука ставить єдність усього життя в Дусі. Саме від духу, говорить нам О. П. Блаватська, Людина і Природа походять від Космосу, і що еволюція Всесвіту та еволюція людини (і природи) утворюють єдине ціле. Вся матерія пронизана присутністю божественного. Вся Природа жива з духовним інтелектом і має різний ступінь прихованої, що розгортається свідомості. Єдиний дух у матерії пронизує Всесвіт.
Keywords: свідомість; сознание; екологічна свідомість