Системи центрального упорскування двигунів - Сакно О. Р.; Переверзєв Є. М. (НТУ «ДП», 2025)
При роботі двигуна сигнали від датчиків надходять до електронного блоку управління. За сукупністю сигналів та інформації про еталонні характеристики упорскування блок управління обчислює початок і тривалість відкриття центральної форсунки. Відповідно до розрахункових даних подається сигнал на електромагнітну котушку форсунки. Запірний клапан відкривається. Бензин через сопло під тиском розпорошується у впускному колекторі та змішується з повітрям. Паливоповітряна суміш, що утворюється, подається в камери згоряння двигуна. Широкого поширення набули комплексні системи управління бензиновим двигуном, до складу яких входять компоненти електроіскрового запалювання та центрального одноточкового упорскування палива.
Keywords: упорскування; електричний двигун; розподілене упорскуання