Палітра слова й тексту Січеславщини - Біляцька, Валентина Петрівна; Горбач, Наталія Вікторівна; Ігнатьєва, Світлана Євгенівна; Єрмолаєва, Марія Василівна; Космеда, Тетяна Анатоліївна; Кулакевич, Людмила Миколаївна; Мамчич, Інна Петрівна; Мартинова, Світлана Миколаївна; Ніколашина, Тетяна Іванівна; Палій, Вікторія Миколаївна; Полякова, Світлана Василівна; Райбедюк, Галина Богданівна; et al. (Ліра, 2021)
Матеріали монографії репрезентують різнобічність аспектів дослідження художньо-естетичного світу літератури Придніпровського краю, поетики творчості її представників у контексті сучасного літературного процесу, духовні та філософські виміри, культурологічні й лінгвістичні аспекти доробку таких письменників, як Л. Голота, К. Дуб, П. Загребельний, Д. Калинова, А. Кащенко, В. Корж, М. Невидайло, Н. Нікуліна, В. Підмогильний, Л. Сахно, Г. Світлична, Л. Степовичка, І. Сокульський, В. Чапленко, В. Чередниченко та інших, огляд літератури Придніпров’я 60–70-х років ХХ ст. та методичні рекомендації до вивчення літературного краєзнавства. Монографія має наукову та методологічну цінність, адресована літературознавцям, мовознавцям, аспірантам, письменникам, вчителям- словесникам, бібліотечним та музейних працівникам, студентам-філологам, усім небайдужим до художнього слова письменників Січеславщини.
Keywords: сучасна українська література; лінгвістний аспект літератури; література Придніпров'я; літературний процес 60-70 х років ХХ століття; художно-естетичний світ літератури