Обгрунтування параметрів гальмівної системи мобільної аварійно-рятувальної підйомної установки - Ульянова, Я. О.; Самуся, В. І. (НТУ ДП, 2021)
Гальмівний пристрій шахтної підйомної машини, що є важливою складовою системи управління та кінцевою ланкою в ланцюзі захисту підйомної установки, забезпечує виконання заданої діаграми швидкості та стопоріння барабана під час технологічних пауз (робоче гальмування), а також запобіжне гальмування у разі аварійної ситуації.
Keywords: гальмівна система; підйомна установка