Родовища торфу в Україні і у світі: сучасний стан, запаси, проблеми геолого-економічної оцінки - Колчев К. М. (НТУ "ДП", 2024)
Аналіз сучасного стану запасів торфу дозволяє уточнити та інформування наукової спільноти про сучасний стан запасів торфу в Україні та світі, оскільки використання торфу як сировини у різних галузях стає актуальним для вирішення проблем подолання наслідків криз в економіці після війни та розвитку інноваційних технологій в енергетиці та інших галузях промисловості, де можливо застосування торфу. The analysis of the current state of peat reserves allows us to clarify and inform the scientific community about the current state of peat reserves in Ukraine and the world, as the use of peat as a raw material in various industries is becoming relevant to address the problems of overcoming the consequences of the post-war economic crises and the development of innovative technologies.
Peat deposits in Ukraine and in the world: current state, reserves, problems of geological and economic evaluation
Keywords: торф; запаси; торф'яник; потенційні запаси торфу; peat; reserves; peatlands; potential peat reserves