Адаптивний підхід для керування пропускною здатністю конвеєрних ліній - Вдовиченко, В. М.; Барташевський, С. Є. (НТУ ДП, 2022)
Однією із стійких тенденцій розвитку вугільної промисловості України є неухильне зростання енергоємності. Зростання енергоозброєності очисних та підготовчих робіт супроводжується зростанням енергоспоживання на шахтному транспорті. При цьому стохастичний режим роботи вантажних пунктів не співпадає з безперервним, розрахованим на максимальний миттєвий вантажопотік режимом конвеєрних ліній. Узгодження продуктивності конвеєрних ліній з вантажопотоком, що йде від очисних вибоїв, дозволить суттєво знизити енерго- та матеріал споживання. Актуальність. Зниження енергоспоживання на транспорті основного вантажопотоку дозволить суттєво зменшити загальні витрати на видобуток вугілля. Ціль. Адаптувати продктивність роботи конвейерних ліній до режимів роботи очисного обладнання.
Keywords: вугільна промисловість; конвеєрна лінія