Парадокси соціальної мімікрії та сучасні арт-практики - Пушонкова, Оксана Анатоліївна (НГУ, 2012)
Італійський соціолог Маффесолі досліджує унікальний соціокультурний парадокс кінця ХХ – поч.ХХІ ст. – появу особливої форми соціальності як сукупності маргінальних співтовариств, колективна чуттєвість яких презентує особливий дух емоційної співпричетності та специфічний тип естетичного сприйняття, де розум та раціональність заміщуються емоційним реагуванням.
Keywords: мімікрія; мимикрия; постмодернізм; постмодернизм; арт-терапія; арт-терапия