Розробка технологій гідромеханізації для продовження терміну експлуатації сховищ відходів збагачення - Медведєва, О. О.; Блюсс, Б. О.; Медяник, В. Ю.; Татарко, Л. Г. (Видавництво НТУ "ДП", 2021)
Розглянуто сучасний стан проблеми експлуатації сховищ відходів збагачення залізорудних комбінатів Кривбасу. На підставі чого визначено, що сталий розвиток Криворізького за- лізорудного басейну неможливий без надійного та ефективного функціонування гірничо-зба- гачувальних комбінатів з належною площею територій для складування відходів збагачення. Майже всі сховища заповнені практично на 100%. В роботі розглядається видобуток техногенних покладів, які сформовані при складуванні відходів збагачення в штучних сховищах, як інструмент для забезпечення надійності функціонування підприємства за рахунок звільнення додаткового простору в сховищі. Параметри техногенних родовищ є головними факторами при визначенні режимів процесів гідротранспортування та складування продуктів переробки мінеральної сировини, що виконуються з метою подовження терміну експлуатації сховищ та поновлення їх акумулюючої здатності. Основна ідея модернізації технологій гідромеханізації полягає в обґрунтуванні напрямку повторної переробки концентрату, який потрапляє у відходи збагачення, та осідає на ділянці пляжу біля дамби обвалування, і подальшому складуванні на це місце нових відходів збагачення.
Розробка технологій гідромеханізації для продовження терміну експлуатації сховищ відходів збагачення