Удосконалення технології спорудження підводних переходів трубопроводів, прокладених методом горизонтально-направленого буріння (ГНБ). - Мельник В`ячеслав Олександрович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Мельника В`ячеслава Олександровича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Мета роботи: Підвищення ефективності та безпеки спорудження підводних переходів трубопроводів методом ГНБ.
Improvement of the Technology for Constructing Submarine Pipeline Crossings Installed Using Horizontal Directional Drilling (HDD)
Keywords: гнб; підводний перехід; трубопровід; екологічна безпека; буровий розчин; міцність; антикорозійний захист