Віртуалізація навчальних систем - Маслова, Н. О.; Любименко, О. М. (My University, 2024)
Програмне забезпечення освітнього призначення в даний час набуло широкого поширення в освітньому процесі, тому питання безпеки систем навчання, особливо в умовах збільшення кількості загроз, стає все більш актуальним. З розвитком хмарних обчислень з'явилася можливість подальшого вдосконалення тестових та навчальних систем. Хмарні технології передбачають віддалену обробку та зберігання даних, звільняють користувача від необхідності забезпечувати високу продуктивність свого комп'ютера та керувати програмним забезпеченням. Достатньо мати доступ до Інтернет та використовувати хмарні сервіси й працювати з системою через браузер. Це зручно, й, тим більш, сприяє підвищенню захищеності системи, бо однією з істотних вимог, які висуваються до хмарних структур є забезпечення необхідного рівня безпеки.
Віртуалізація навчальних систем
Keywords: віртуалізація; програмне забезпечення освітнього процесу; хмарні сервіси