Аналіз та реалізація квантового алгоритму Шора - Аль-Хамад, Н.А.; Неласа, Г. В. (My University, 2024)
Протягом останніх кількох років квантові обчислення стають все більш популярним напрямком досліджень. Однією з провідних компаній, що розвиває технології квантових обчислень є IBM. Наприкінці минулого року IBM встановила рекорд найбільшої квантової обчислювальної системи з процесором, який містив 433 кубіта, фундаментальних будівельних блоків квантової обробки інформації, в цьому році – 1000 кубітів. Тепер компанія націлилася на набагато більшу мету: машину на 100 000 кубітів, яку вона прагне створити протягом 10 років.
Keywords: алгоритм Шора; алгоритм Горовера; алгоритм RSA