Побудова моделей передбанкрутного стану районних структур підприємств оптово-роздрібної торгівлі Дніпропетровського регіону - Пістунов, І. М.; Чухлєбова, М. Л. (Видавництво НГУ, 2005)
На сучасному етапі розвитку суспільства внаслідок зміни економічних умов функціонування підприємств різних галузей виник ряд нових проблем і задач, які раніше не розглядалися. Одна із них - пошук шляхів запобігання банкрутства підприємств. Ця проблема відноситься до найбільш актуальних питань економічної теорії і займає центральне місце у сучасній господарській практиці. Передбачення банкрутства і запобігання йому особливо актуально для районних структур оптово-роздрібної торгівлі у Дніпропетровській області. Крім того, ці господарюючі суб’єкти є дуже динамічними в порівнянні з підприємствами інших галузей економіки та потребують негайного достовірного визначення економічного стану
Keywords: передбанкрутний стан; запобігання банкрутства підприємств; показова модель