Оптика - Титаренко В. В.; Горєв В. М.; Турінов А. М. (НТУ «ДП», 2025)
Посібник містить теоретичний матеріал дисципліни «Оптика». У виданні викладено основи фотометрії, геометричної та хвильової оптики, а також положення квантової оптики. Матеріал посібника включає детальне математичне обґрунтування оптичних явищ. Зміст видання відповідає програмі підготовки бакалаврів спеціальності 104 (Е5) Фізика та астрономія. Також воно може бути корисним у підготовці здобувачів інших технічних або фізико-математичних спеціальностей.
Keywords: оптика; фізика; астрономія; закони оптики; фотометрія; геометрична оптика; хвильова оптика; квантова оптика; математичні методи теорії оптичних явищ і процесів