Вплив зміни модуля зсуву внаслідок реології еластомерної оболонки на напружено-деформований стан ушкодженої композитної ванти - Колосов, Д. Л.; Онищенко, С. В.; Краснокутський, О. М. (НТУ ДП, 2024)
Композитні тягові органи підйомних машин, стрічки конвеєрів входять до складу виконавчих органів ряду підйомно-транспортних машин. В мостових спорудах для утримання міжпрольотних конструкцій можуть використовуватися композитні вантові канати. Стрічка конвеєра не має кінця – вона замкнена. Замикання стрічки забезпечується стикуванням її кінців.
Keywords: підйомна установка; деформований стан; напружено-деформований стан; композитна ванта; мостова споруда; матеріалознавство